Top 5 greșeli în alegerea mobilierului

Primele cinci greșeli? Ar trebui menționat că răspunsul la această întrebare va fi întotdeauna relativ, deoarece puteți evidenția gafele atât în ​​ceea ce privește dimensiunea, cât și în ceea ce privește stilul ales, culorile, funcționalitatea etc. Și toate acestea pot avea un efect extrem de negativ asupra aspectului general al camerei și ușurinței de utilizare a mobilierului. Prin urmare, ar fi bine să vă bazați pe frecvența apariției problemelor.

Greșeala nr. 1 — măsurători preliminare, efectuate incorect Este clar că înainte de a procura o canapea, dulapul, fotoliul, setul de bucătărie etc. trebuie să faceți măsurători meticuloase necesare ale camerei pentru a le compara ulterior cu dimensiunile mobilierului. Totul pare a fi clar. Dar, în practică, mulți oameni determină dimensiunile „prin ochi” și, ca rezultat, se întâmplă ca canapeaua nu încape într-un loc ales, dulapul nu poată fi așezat de-a lungul peretelui sau devine astfel încât rămâne catastrofal puțin spațiu liber etc. Proverbul „măsurați de șapte ori, tăiați o dată” este foarte relevant în cazul dat. Și în ceea ce privește mașinile de dimensiuni mici, unde trebuie să măsurați cu atenție la fiecare milimetru – în viitorul apropiat această problemă nu va avea deloc o soluție.

Greșeala nr. 2 — procurarea mobilei înainte de finalizarea reparației

Începând lucrări de reparație într-un apartament sau planificând o mutare, mulți încet încep să aleagă mobilierul nou. De a planifica pe viitor este o treabă, dar de a o cumpăra mobila înainte reparației – faptul care prezintă o mare greșeală. De exemplu, o canapea prezentabilă și confortabilă, care arăta grozav în magazin, când a fost instalată într-o sufragerie reparată nu mai arată așa și nu este posibil să o folosiți la maximum. În plus, până la finalizarea interiorului, este aproape imposibil să ne imaginăm cum va arăta o piesă de mobilier într-un spațiu nou. Și ca urmare a unei cumpărături pripite, un hol de intrare elegant nu va arăta profitabil. Fără doar și poate, după reparație efectuată în apartament, parametrii spațiilor ar putea să se schimbe.

Greșeala nr. 3 – culoare nepotrivită a mobilierului

Impresia care rămâne după frecventarea magazinului de mobilă poate fi înșelătoare. Mobila arată prezentabil acolo, dar atunci când aceasta este instalată într-o casă, nu va mai arăta în așa fel, ținând cont de un interior diferit. În acest sens, ar fi o idee bună să luați probele de țesături din magazin, să veniți acasă și să încercați să le comparați cu designul în casa dvs.

O altă greșeală în ceea ce privește culoarea mobilierului este neconcordanța mobilei cu dimensiunile și parametrii camerei. Deci, dacă camera este mică și există puțină lumină naturală în ea, atunci mobilierul realizat în culori închise nu numai că nu va arăta prezentabil, ci și va restrânge vizual spațiul.

Putem menționa, de asemenea, stereotipul comun despre inexpediența albului (rece, nepractic, etc.). Și, între timp, în camere mici această culoare vă permită să rezolvați problemele prezentabilității și extinderii vizuale a spațiului.

Greșeala nr. 4 — calitate neverificată Problema nu se referă la producător, ci, în mare parte, la calitatea fiecărui articol specific care nu a fost testat pentru durabilitate. Și, ca rezultat, se dovedește că canapeaua este fragilă, balamalele dulapului nu sunt suficient de fixate, rolele ușii glisante ale dulapului nu se mișcă corect etc.

Greșeala nr. 5 – funcționalitate insuficientă

Se întâmplă când toate lucrurile sunt bine amplasate într-un apartament, iar același dulap din sufragerie este conceput pentru a asigura prezentabilitatea și stilul camerei. Se presupune că trebuie să stochați o gamă largă de articole în acest dulap, iar piesa de mobilă cumpărată nu îndeplinește această misiune, fiind foarte mic – o adevărată problemă. Astfel, înainte de a cumpăra mobilier, ar trebui să determinați cu siguranță scopul funcțional al acestuia. În caz contrar, veți procura o piesă de mobilă inutilă.

După cum sa menționat anterior, aceste erori sunt departe de a fi ultimele. Și în fiecare caz, acestea trebuie rezolvate, ținând cont de camera specifică. Cum să le evitați? Puteți respecta reguli de bază ale mobilării unui apartament cu mobilier, puteți menține un anumit stil, dar cea mai bună soluție în acest sens ar fi să-l faceți la comandă. Și nu numai pentru că va îndeplini exact dorințele clientului. Specialiștii care îndeplinesc comanda vor putea întotdeauna să consilieze clientul și să facă ajustările necesare în timp.