Cum să aranjezi un hol foarte mic, foarte îngust sau foarte lung?

Holul este primul lucru pe care îl vedem când intrăm în apartament. După cum știți, impresia unei case se formează în primele câteva secunde, motiv pentru care este atât de importantă, concisă și, cel mai important, de aranjarea funcțională a mobilierului pe hol.

Coridoarele sunt complet diferite, însă principala caracteristică a acestui spațiu în țara noastră este aproape întotdeauna nu o zonă suficient de mare și multe uși care duc la alte încăperi.

Să enumerăm piesele de mobilier care ar trebui să fie de preferință prezente în hol (în ordinea celor mai necesare până la cele recomandate):
  • Obuvnitsa (în mod ideal — un loc pentru a stoca pantofi curate și cel puțin un raft cu o grilă pentru pantofi murdari și ude);
  • otoman (sau alt scaun pentru scoaterea pantofilor);
  • cuier pentru îmbrăcămintea exterioară de astăzi;
  • un dulap pentru îmbrăcăminte de sezon (dacă există un dressing în apropierea holului pentru acest scop, dulapul este anulat);
  • o oglindă , în mod ideal — la înălțimea sa maximă (pentru a evalua aspectul său înainte de a ieși);
  • un loc pentru a stoca obiecte mici (cel mai adesea, este un dulap sau piept de sertare — este convenabil să păstreze un notebook, lucruri mici, chei, mănuși, eșarfe și pălării — apropo, moda modernă a înlocuit aproape complet înlocuirea capului mare, rafturi rabatabile și dulapuri deasupra cuierului și păstrați pălăriile tricotate în sertare);
  • umbrelă persoană ;
  • un loc pentru a pune sacul la sosire (acesta poate fi un scaun special separat sau un puff).
Reguli de bază pentru organizarea holului.
  • Forma holului a fost spălată cât mai aproape de pătrat (dacă există o astfel de oportunitate). Adică, o cameră îngustă și lungă poate fi făcută mai scurtă, luând o parte din ea pentru aranjarea unui dulap spațios.
  • Pentru a economisi spațiu, pe ușa interioară poate fi o oglindă cu lungime întreagă (acest element nu este un element fix post factum, dar inițial o poziție personalizată de la producătorul ușii) sau pe ușile din carcase.
  • Dulapul pentru îmbrăcăminte exterioară în zone mici și înguste este mai bine să faci cu ușile glisante decât cu leagănul. Când se deschid, nu au un centimetru de spațiu atât de prețios, deplasându-se de-a lungul șinelor instalate de-a lungul peretelui frontal al dulapului. Cu designul aici, desigur, nu există prea multe opțiuni (astfel de dulapuri arata destul de moderne), dar în orice caz, puteți găsi o cale de ieșire. Modelele clasice pot fi făcute din lemn natural, cu capitale, streașini curbate și elemente decorative sculptate, iar în stiluri mai moderne, trebuie doar să alegeți materialele potrivite pentru interior, culoarea și grosimea profilului și dacă doriți să comandați topirea pe sticlă sau o oglindă cu linii , ornamente, forme sau alte elemente decorative.
  • Amintiți-vă de ergonomie — 80 cm — lățimea minimă permisă a trecerii în hol. Lăsând mai puțin spațiu nu este strict recomandată. Este mai bine să reduceți la minimum numărul de obiecte din hol, altfel riscați să stoarceți între obiecte, să atingeți toate lucrurile în calea lor cu un cuier, cu sertare, pantofi și alte obiecte. Dar pentru oamenii mari va fi complet inconfortabil.
  • Utilizați efectiv efecte vizuale.
Cum să aranjezi un hol foarte mic, foarte îngust sau foarte lung?

Vrei să apară camera:
  • mai spațioase — utilizați un model prea mic pe tapet;
  • linii verticale și benzi verticale de mai sus ;
  • de mai jos ( în cazul în care camera este prea mică și îngustă, chiar și cu tavane înălțimea normală în sala creează efectul de „bine“) — un laminat decorativ poate fi lipit nu la intersecția dintre tavan și pereți, și mai jos, de aproximativ 30 cm de tavan. Apoi, bagheta în sine nu ar trebui să fie o formă unghiulară, ci una plată pe partea din spate pentru a adera strâns la perete. Faceți o parte din perete sub baghetă ca de obicei și pictați 30 de centimetri în partea de sus cu aceeași vopsea ca și tavanul. Astfel, din punct de vedere vizual, zidurile vor deveni mai mici, iar suprafața tavanului va crește;
  • mai larg — de-a lungul zidurilor lungi, într-un spațiu îngust al holului, obiecte și acoperiri cu efect reflexiv. Poate fi vopsea de perete semi-mat, oglinzi sub formă de cârpe decorative sau dreptunghiuri solide atașate pereților, mobilier din MDF lucios și alte trucuri. La fel ca niciodată, mobilierul realizat din plastic transparent este real (o bancă pentru scaun sau un scaun poate fi făcut din ea) sau cu fațade oglinzii (un piept de sertare pentru lucruri mici, de exemplu). Pentru același scop în același mod, puteți utiliza podele — lemn, țiglă sau covor. Toate acestea au, de asemenea, o textură, o formă sau un model, care, dacă sunt poziționate corespunzător, vor spori efectul de care aveți nevoie.
Ce să căutați atunci când plănuiți?

Și acum — câteva momente tehnologice, care nu sunt întotdeauna luate în considerare în timpul reparării, și apoi creează neplăceri pentru locuitorii sau afectează negativ aspectul holului:
  • Ușile de intrare și de interior. Asigurați-vă că proiectarea ușilor de intrare și a ușilor de interior care intră în hol, combinate unul cu celălalt (toate ușile de interior ar trebui să fie comandate într-un singur design).
  • CUM URMEAZA URILE. Observați cum se deschid ușile: în cazul în care coridorul — nu ar trebui să se intersecteze unul cu celălalt. De asemenea, deschiderea afectează aspectul ușilor — în funcție de grosimea pereților de pe ambele părți ale cutiei, acestea vor arăta diferit — cereți managerului salonului să vă arate diferența, astfel încât să înțelegeți cu ce produs veți ajunge. Pentru exterior, va fi mai bine ca toate ușile interioare să se deschidă numai în coridor sau numai în încăperi.
  • Suprafață caldă . Gândiți-vă la stabilirea unei încălziri prin pardoseală electrică în zona covorului ușii — de multe ori există pantofi murdari și ude, care se usucă mult mai repede dacă căldura vine de jos. În plus, razuvshis mult mai frumos pentru a deveni picioare pe suprafața încălzită, mai degrabă decât pe o piesă rece.
  • LUMINI . Aveți grijă de o iluminare suficientă la oglindă și în interiorul dulapului. Un comutator pentru iluminat local , este mai bine pentru a localiza direct la intrare, iar cealaltă ( în cazul în care sala este destul de mare și de lungă), trecând mai aproape de zona de locuit, nu a fost necesar să se meargă la celălalt capăt al coridorului de mai multe ori pe zi, inclusiv lumina. Locația senzorului de mișcare poate fi convenabilă pentru ca lumina să se aprindă automat (pentru proprietarii de animale de companie, acest lucru nu ar trebui să devină o piedică — locul trebuie doar să regleze corect senzorul astfel încât să perceapă mișcarea, de exemplu, numai peste 50 cm).
  • SOCKETS . Faceți o priză de putere lângă intrare. Uneori poate fi necesar să porniți un uscător de pantofi electric sau să încărcați un telefon mobil (există alte inovații care vor veni la noi în viitorul apropiat).
  • DOORPHONE, ELECTRIC SWITCH . Nu uitați că cele mai multe ori în hol sunt situate: panou electric, interfon, sistem de alarmă. Toate aceste dispozitive necesită un loc și anumite concluzii, așa că faceți un plan, luând deja în considerare unde vor fi amplasate dispozitivele și dimensiunile acestora.
  • PENTRU BĂRBAȚI . Nu întotdeauna, dar de multe ori li se cere să construiască un bar orizontal în apartament. Și dacă nu există loc pe balcon pentru acest loc, zona de la ușa de la intrare este de asemenea o opțiune bună. Similar unei camere de zi. Prin urmare, prezența sa, dacă este planificată, ar trebui să fie planificată în avans, să întăriți peretele în stadiul de lucru brut și să îl pregătiți pentru a fixa bara cu șuruburi de ancorare
Ca acest articol? Spune-le prietenilor tăi!

Prieteni pentru acest lucru vor fi cu siguranță recunoscători.